Konfirmasjonstaler

Eksempler på konfirmasjonstaler

En kjent forfatter sa en gang at vår hjerne begynner å virke når vi blir født – og slutter når vi skal   holde tale.

Har du opplevd dette? Du har så mye på hjertet, men så greier du ikke å sette ord på det.

Et par tips til deg som vil at jeg skal lage en tale:

Oppgi noen stikkord med tilbakeblikk på barndom og nåtid. Også dette med livsvisdom kan tas med i disse talene.
Talene jeg skriver er tiltenkt til den du ønsker, og tilpasses slik du vil. 

Grafikk til bruk som avstand mellom sanger

Til Jente

Kjære Elisabeth. Det sterkeste minnet jeg har  om deg er fra den første natta du levde. Vi lå på sykehuset, i samme seng, selv om helsepersonellet sa at det ikke var bra.

Jeg våkner midt på natta av “et eller annet”. og da lå du å kikket på meg med store, mørke øyne. Jeg vet ikke hvor lenge vi lå slik, men jeg blir helt tårefull i øynene når jeg tenker på det for det føles som om du gjør det enda. Der og da fikk jeg følelsen av at her er det et helt nytt menneske jeg skal bli kjent med.

osv….


Til Gutt

Kjære Simen. Kjære alle sammen. Så er øyeblikket kommet og jeg står her og skal holde tale til den flotte konfirmanten vår.

Det er litt rart å tenke på hvor hurtig tida går for jeg synes ikke det er lenge siden at jeg sto ved ei barneseng og kikket ned på en flott gutt som nettopp hadde kommet til verden.

Du var veldig glad i å besøke oss på hytta, og når blåbærsesongen begynte så bodde du ute i tuene. Det eneste vi så av deg var som regel en bakende som stakk opp fra lyngen. Bærene ble tatt inn og rørt med det samme, men når det var tomt så var det å springe ut for å plukke mere.

osv……….