Konfirmasjonstaler

Eksempler på konfirmasjonstaler

En kjent forfatter sa en gang at vår hjerne begynner å virke når vi blir født – og slutter når vi skal   holde tale.

Har du opplevd dette? Du har så mye på hjertet, men så greier du ikke å sette ord på det.

Et par tips til deg som vil at jeg skal lage en tale:

Oppgi noen stikkord med tilbakeblikk på barndom og nåtid. Også dette med livsvisdom kan tas med i disse talene.
Talene jeg skriver er tiltenkt til den du ønsker, og tilpasses slik du vil. 

Grafikk til bruk som avstand mellom sanger

Til Jente

Kjære Elisabeth. Det sterkeste minnet jeg har  om deg er fra den første natta du levde. Vi lå på sykehuset, i samme seng, selv om helsepersonellet sa at det ikke var bra.

Jeg våkner midt på natta av “et eller annet”. og da lå du å kikket på meg med store, mørke øyne. Jeg vet ikke hvor lenge vi lå slik, men jeg blir helt tårefull i øynene når jeg tenker på det for det føles som om du gjør det enda. Der og da fikk jeg følelsen av at her er det et helt nytt menneske jeg skal bli kjent med.

osv….


Til Gutt

Kjære Hans Erik. Kjære alle sammen. Nå er den store dagen kommet, og jeg står her og skal holde tale til den flotte konfirmanten vår

Det er litt rart å tenke på hvor hurtig tiden går, for jeg synes ikke det er lenge siden vi kikket ned på en gutt som nettopp hadde kommet til verden. Dette skjedde  rett over midnatt på Nyttårsaften men hvis jeg sier at du kom som en rakett så lyver jeg.

Du ventet både vel og lenge, men endelig meldte keiseren sin ankomst. Hele 5 kg og med alle fingre og tær på plass.

Som liten var du en skikkelig Bromlebass som elsket å være ute å leke med vennene dine og det var ikke lite dere fant på. Den store helten var Kaptein Sabeltann og da måtte jo alt av utstyr kjøpes inn. Du prang rundt og vifte med sverd og sang Hiv o Hoi så det ljomet i veggene og pappa syntes dette var så moro at sprang ut og kjøpte seg Sabeltann klær selv.

Vi skal ikke legge skjul på at du er blitt en ekte tenåring som ikke tar alt det vi sier for «god fisk» lengre. Du ergrer deg mer og mer over oss men heldigvis så er du ikke langsint

Osv………..